Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση




Τίτλος: Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση

Συγγραφέας: E L James
Εκδόσεις: Πατάκη
Μετάφραση: Σπερελάκη Τιτίνα

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές έφτασε πολύ γρήγορα στο τέλος της. Άλλοι την λάτρεψαν ενώ άλλοι την μίσησαν.. Εγώ ανήκω μάλλον στην πρώτη κατηγορία!



Από το οπισθόφυλλο:



* Από την πρώτη στιγμή που η Άνα Στιλ συνάντησε τον δυναμικό, όσο και προβληματικό, επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, γεννήθηκε μεταξύ τους μια αισθησιακή σχέση που άλλαξε αμετάκλητα τη ζωή και των δύο. 

Η Άνα ήξερε από την αρχή πως η αγάπη για τις Πενήντα Αποχρώσεις της δε θα ήταν εύκολη δουλειά και η κοινή ζωή τους δημιουργεί προκλήσεις που κανένας τους δεν είχε προβλέψει. Εκείνη πρέπει να μάθει να μοιράζεται τον πολυτελή τρόπο ζωής του Γκρέυ χωρίς 


να θυσιάζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της, και ο Γκρέυ πρέπει να ξεπεράσει την παρόρμησή του να ελέγχει τους άλλους και να αφήσει πίσω του τις αναμνήσεις που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν.


Τώρα, επιτέλους μαζί, έχουν αγάπη, πάθος κι έναν κόσμο με άπειρες δυνατότητες.


Ακριβώς όμως τη στιγμή που φαίνεται πως πραγματικά έχουν τα πάντα, η τραγωδία και η μοίρα συνδυάζονται για να κάνουν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες της Άνα… *


Άνοιξα το βιβλίο με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία.. και αν εξαιρέσουμε μερικές αδυναμίες της συγγραφέα, τις οποίες εντοπίσαμε από το πρώτο κιόλας βιβλίο, ήταν όλα όσα περίμενα! Κάθε βιβλίο της σειράς έχει κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο να μας δώσει, με αποτέλεσμα να μην γίνεται καθόλου βαρετή η ανάγνωση. Σίγουρα το πρώτο βιβλίο εστιάζει περισσότερο στην σεξουαλική ζωή των πρωταγωνιστών και το δεύτερο στο συναισθηματικό υπόβαθρο της σχέσης τους. Έτσι και η Απελευθέρωση έρχεται να μας δώσει κάτι καινούριο, μια περιπέτεια! Τη στιγμή που ο Κρίστιαν και η Άνα πιστεύουν ότι έχουν αγγίξει την ευτυχία, τα γεγονότα έρχονται να ταράξουν τα νερά και να φέρουν κυριολεκτικά τα πάνω κάτω! Επικίνδυνοι εχθροί θα βρεθούν στον δρόμο τους με στόχο να καταστρέψουν τα πάντα ενώ παράλληλα οι πρωταγωνιστές μας θα βρεθούν μπροστά σε μια αναπάντεχη εξέλιξη η οποία θα τους αναγκάσει να πάρουν ριζικές αποφάσεις για το κοινό τους μέλλον. O Κρίστιαν θα ανοίξει την καρδιά του στην Άνα και θα αποκαλύψει πολλά για το σκοτεινό παρελθόν του και έτσι θα μας λυθούν οι απορίες που είχαμε από δυο πρώτα βιβλία της σειράς. Με καταιγιστική δράση, πολλές αποκαλύψεις και ανατροπές η James κρατά το ενδιαφέρον μας αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα! Η "εσωτερική θεά" καθώς και το "υποσυνείδητο" της Άνα τα οποία μας παρουσιάζονται σχεδόν ως ξεχωριστοί χαρακτήρες, εξακολουθούν κατά την γνώμη μου να αποτελούν αδυναμία της αφήγησης. Ένα ακόμη μειονέκτημα είναι οι επαναλαμβανόμενες φράσεις σε σημείο κάποιες φορές ενοχλητικό. Τα μειονεκτήματα αυτά όμως δεν ήταν ικανά να αποσπάσουν αρκετά την προσοχή μου από την ιστορία που ξετυλίγεται και έτσι απόλαυσα το τρίτο αυτό υπέροχο βιβλίο των Πενήντα Αποχρώσεων! Για το τέλος η συγγραφέας μας επιφυλάσσει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Δεν θέλω να αποκαλύψω κάτι και έτσι θα σας πω μόνο ότι υπονοείται πως θα υπάρξει και συνέχεια! Ποιος ξέρει.. αν πάντως συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι σίγουρα καλοδεχούμενο!



Καλή σας Ανάγνωση!


6 σχόλια:

  1. Σ΄ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση!Χρόνια Πολλά και Καλά για τις μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε πρόλαβες καλέ!!!
    Μόλις το ξεκίνησα και η κριτική σου με εξιτάρει :)

    Καλές Γιορτές να έχεις και το 2013 να είναι γεμάτο υγεία, έμπνευση και δημιουργία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά Αλεξάκι, αν κάποιο πρόβλημα έχει αυτό το βιβλίο, μάλλον είναι η μετάφραση και η επιμέλεια. Αλλά όταν τους τα έδωσαν και έπρεπε σε 3 βδομάδες να παραδώσουν ένα κείμενο 800 και βάλε σελίδων, λογικό ήταν να μην είναι ουάου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους!

    Αλεξια η συντομη προταση της James στο τελος μας αφηνει πολλα υπονοουμενα...αλλα δεν ξερουμε αν αφορα την συγκεκριμενη ιστορια η κατι καινουργιο που εχει στο μυαλο της...θα δειξει!
    Στο τελος υπαρχει μια πολυ ευχαριστη εκπληξη οπως λες και μας αφηνει σε σημειο που να θελουμε κι αλλο...!!!!
    Προσωπικα παντως ανυπομονω να δω πως θα κινηθει η James συγγραφικα,μετα τις αποχρωσεις...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρμονία να είσαι καλά! Χρόνια πολλά και καλά, γεμάτα χαμόγελα!

    Κατερινάκι ανυπομονούσα! οπότε όπως καταλαβαίνεις έπεσα με τα μούτρα! χα, χα! Χρόνια πολλά και σε σένα λοιπόν.. εύχομαι μια υπέροχη χρονιά με πολλές πολλές χαρούμενες γλυκιές στιγμές! :)

    Ειρήνη μου Χρόνια Πολλά.. για τρίτη.. τέταρτη.. ή πέμπτη φορά..! Δεν ξέρω αλήθεια! χε, χε!
    Να πω την αλήθεια.. φοβάμαι το πως θα κινηθεί όπως λες συγγραφικά.. έχω τις επιφυλάξεις μου,θα δείξει! Ένα είναι σίγουρο, ότι με το πρώτο της εγχείρημα μας ικανοποίησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξια μου για να πω την αληθεια εχω σταματησει να μετραω ποσες φορες εχουμε πει χρονια πολλα μονο εδω,για να μην αναφερθω στο τηλ...
    Μονο απο κοντα δεν τα ειπαμε ακομη χα χα

    James ειναι αυτη...θα δουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...