Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σιωπή στο Σκοτάδι



Τίτλος: Σιωπή στο Σκοτάδι
Συγγραφέας: Μαρία Στεφάνου
Εκδόσεις: iWrite

Έχει περάσει καιρός από τότε που διάβασα το δεύτερο βιβλίο της Μαρίας Στεφάνου "Νοέλια" το οποίο αγάπησα! Έτσι όταν έπιασα στα χέρια μου το πρώτο της βιβλίο η χαρά μου ήταν μεγάλη και οι προσδοκίες μου αρκετά υψηλές!


Περίληψη:

*Η Λίζι και ο Μπράιαν είναι δύο άνθρωποι που δεν γνωρίζονται και όμως οι δρόμοι τους διασταυρώνονται για μία και μοναδική φορά κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες. Ο ψυχολόγος Σάιμον Γκρέυ και θείος του Μπράιαν θέλοντας να βγάλει τα δύο νεαρά παιδιά από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο καθένας για διαφορετικούς λόγους δοκιμάζει κάτι παράτολμο. Πείθει τους δύο νέους να πάρουν μέρος σε μία πανεπιστημιακή έρευνα και να κοιμηθούν μαζί χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δουν ο ένας το πρόσωπο του άλλου ή να μιλήσουν.

Μερικά χρόνια αργότερα, την ημέρα που η Λίζι συναντά τον καινούριο της καθηγητή στο κολλέγιο συνειδητοποιεί ότι το πρόσωπο του της θυμίζει κάποιο πολύ οικείο, δικό της πρόσωπο. Το πρόσωπο του γιου της. Και από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζει η πραγματική γνωριμία του Μπράιαν και της Λίζι που ερωτεύονται ενώ ταυτόχρονα ο καθένας τους νιώθει ότι υπάρχει και κάτι άλλο, βαθύτερο που τους ενώνει. Η Λίζι προσπαθεί απεγνωσμένα να κρύψει το ‘μυστικό’ της, την ύπαρξη του παιδιού της εφόσον ανακαλύπτει με βεβαιότητα πως ο Μπράιαν είναι ο πατέρας του. 

Σταδιακά τα μυστικά αποκαλύπτονται, η σχέση της Λίζι και του Μπράιαν δοκιμάζεται ενώ όλοι όσοι έχουν πάρει μέρος σε αυτή την ιστορία πληρώνουν ο καθένας το δικό του τίμημα.*


Ένα από τα στοιχεία που εκτιμώ ιδιαίτερα σε ένα βιβλίο είναι η πρωτοτυπία και κατά την γνώμη μου το συγκεκριμένο είναι εντελώς πρωτότυπο. Επίσης παρότι αποτελεί την πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Μαρίας Στεφάνου, είναι άξιο λόγου το πόσο καλογραμμένο και μελετημένο είναι. Η Λίζι και ο Μπράιαν, αλλά ακόμη και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι πολύ καλά δομημένοι και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πολύ καλή ροή στην πλοκή, δίνει την εντύπωση ενός βιβλίου που έχει γραφτεί από μια πιο έμπειρη συγγραφέα. Το μοναδικό του μειονέκτημα κατά την γνώμη μου είναι μια μικρή κοιλιά στην πλοκή λίγο πριν το τέλος. Πέρα από αυτό διαβάζεται απνευστί από την αρχή έως το τέλος, είναι ευχάριστο και δεν σε αφήνει να βαρεθείς στιγμή. Το "Σιωπή στο Σκοτάδι" μας μιλά για τον έρωτα, την όμορφη αλλά και την σκληρή πλευρά της ζωής, το σκοτάδι αλλά και το φως που κρύβει ο καθένας μέσα του, για το πεπρωμένο από το οποίο κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ αλλά και για όλες εκείνες τις παράξενες συμπτώσεις που ορίζουν την ζωή μας. 
Μια ιστορία που αναμφίβολα θα αγαπήσετε.  Μια ιστορία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Καλή σας ανάγνωση!



4 σχόλια:

  1. Αν κατάλαβα... αεχικά γνωρίστηκαν σε ένα κρεβάτι, μη βλέποντες το πρόσωπο του εραστή τους, σωστά;
    Νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά Νίκη μου! είναι πολύ πρωτότυπο θα σου αρέσει σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξία, σε ευχαριστώ πολύ που διάβασες και αυτό μου το βιβλίο και για τα καλά σου λόγια. Είναι πολύ σημαντική για εμένα η άποψη του κάθε αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου γλυκό να είσαι καλά! μου άρεσε πραγματικά και το απόλαυσα από την αρχή μέχρι το τέλος! Μπράβο σου!
    Άντε τώρα σαν καλό κορίτσι να τελειώσεις και την συνέχεια της Νοέλια που ανυπομονώ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...