Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Προφητεία των Αδελφών 2 - Φρουρός της Πύλης



Προφητεία των Αδελφών 2
Τίτλος: Φρουρός της Πύλης
Συγγραφέας: Μισέλ Ζίνγκ
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση : Βλαμάκης Νικόλαος



Για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχω παραλήψει να σχολιάσω το "ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ" ενώ έχει περάσει πολύς καιρός που το διάβασα..! Είναι το 2ο βιβλίο της σειράς "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ" και ήταν ακόμη καλύτερο από το πρώτο! 



Περιγραφή οπισθόφυλλου:

Μια αρχαία προφητεία
Διχάζει δύο αδελφές

Μια καλή . . .
Μια κακή . . ..

Ποιά θα επικρατήσει;

Ενώ η δεκαεξάχρονη Λία Μίλθορπ αναζητά κάποιο τρόπο να δώσει τέλος στην προφητεία που διχάζει την οικογένειά της εδώ και γενιές, η δίδυμη αδελφή της, Άλις, σμιλεύει τις δεξιότητες που θα χρειαστεί για να νικήσει τη Λία. Η Άλις δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα στην προσπάθειά της να διεκδικήσει το ρόλο της αδελφής της στην προφητεία, και αυτό δεν είναι το μοναδικό που θέλει. Υπάρχει και ο αγαπημένος της Λία, ο Τζέιμς.

Οι αδελφές πάντα ήξεραν ότι η προφητεία θα έστρεφε τους πιο αγαπημένους τους εναντίον τους. Όμως δεν ήξεραν πού θα τις οδηγούσε η προδοσία.

Στο τέλος μόνο μία αδελφή θα στέκεται όρθια.

"Το πρόσωπό της παίρνει μια έκφραση απάθειας. Παραμένει ακίνητο με ένα γνώριμο τρόπο, και θυμάμαι την περίοδο που παρατηρούσα ίσως και για ώρες την Άλις χωρίς να βλέπω ποτέ το παραμικρό συναίσθημα να διατρέχει τα φίνα χαρακτηριστικά της. Για μια στιγμή αφέλειας πιστεύω ότι μπορεί να λάβει υπόψη της την έκκλησή μου. Αλλά αμέσως βλέπω τα μάτια της να σκοτεινιάζουν από την οργή. Χειρότερη και από οργή, χειρότερη και από αμφιθυμία, είναι η ευχαρίστηση που διακρίνω, την οποία αντλεί από το γεγονός ότι κατέχει δύναμη με την οποία μπορεί να βλάψει κάποιον. Τη διακρίνω και θυμάμαι τον αδελφό μου και ξέρω ότι το αίτημά μου δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, θα εκληφθεί ως πρόκληση.*

Όπως και το πρώτο βιβλίο έτσι και αυτό ήταν ατμοσφαιρικό , απολαυστικό και γρήγορο στην ανάγνωση! Σε μεταφέρει σε μια άλλη σαγηνευτική εποχή , με μια μαγική γοτθική ατμόσφαιρα! Σε αυτό το βιβλίο επικεντρωνόμαστε λιγάκι περισσότερο στη Λία η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο σε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή αναζήτησης των τεσσάρων κλειδιών που θα την βοηθήσουν να σπάσει την προφητεία! Οι αναζητήσεις της αυτές θα την οδηγήσουν σε μέρη που δεν φανταζόταν καν ότι υπήρχαν! Θα μάθει περισσότερα γύρω από τους μύθους που την δένουν με την Προφητεία και μαζί με την Λία θα κάνουμε και εμείς μια βουτιά στα άδυτα του συναρπαστικού κόσμου της Ζίνγκ! Πιο πλούσιο σε συναισθήματα από το πρώτο και με περισσότερη ακόμη αγωνία...αυτό το βιβλίο θα το αγαπήσετε! Περιμένουμε μέσα στο φθινόπωρο του 2011 να κυκλοφορήσει και το 3ο βιβλίο της σειράς με τίτλο Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ! Ανυπομονώ !

Πάρτε μια μικρή γεύση: 

15 σχόλια:

  1. Πολύ, πολύ καλύτερο από το πρώτο! Νομίζω ότι ξεπεράσαμε τα εισαγωγικά και μπήκαμε για τα καλά στην δράση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι πραγματικά! έχει και το στοιχείο του ρομαντισμού και είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο! Αντε να βγεί και ο κύκλος της φωτιάς το Φθινόπωρο επιτέλους γιατί πολύ έχει καθυστερήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και λογικά Αλεξάκι θα γίνεται της... Πόπης... (μα τι νομίζατε ότι θα πω;)
    Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναι τι θα ελεγες?!? Εννοειται οτι θα γινει της ποπης!! Αλλωστε αυτο δεν θελουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε πάλι όμως... όλο στην αναμονή είμαστε βρε παιδί μου! Τι πράμα και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εεε τι να κάνουμε..είναι το γραφτό μας! :) μαζοχιζόμαστε μόνες μας! χαχα αλλά αξίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξίζει... αλλά όσο θα μεγαλώνουμε θα αποτελεί επικίνδυνο sport! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α αν ειναι.ετσι τοτε να εχουμε το νου μας! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις συνειδειτοποίησα -ή όπως γράφετε αυτή η λέξη- (έχω κέφια σήμερα) ότι δεν έχω κάνει σχόλιο ούτε στο ποστ για την προφητεία...Πολλές φορές νόμιζω ότι έχω κάνει πράγματα χώρις τελικά να τα έχω κάνει...Είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει αυτό αυτήν την εβδομάδα :Ρ
    Με την προφητεία έχω πάθει το ίδιο που έπαθα και με το τέστ. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση η προφητεία έχει ωραίο εξώφυλλο...Πρέπει κάποια στιγμή να την πάρω...Νόμιζω ότι μου την έχει πάρει ένας φίλος μας που μένει στο λουτράκι αλλά έχω καιρό να τον δω...Χμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει το βράδυ να τον πάρω τηλέφωνο..Μου είπε ότι μου πήρε ενα βιβλίο-αυτό έγινε πριν πέντε-έξι μήνες- και νόμιζω ότι είναι η προφητεία...χμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ααα Γεράσιμε αυτό είναι ανησυχητικό!! χαχαχα! Να το ψάξεις! Να τα διαβάσεις Γεράσιμε θα σου αρέσουν είναι πολύ ωραία και διαφορετικά βιβλία!
    Και άμεσα όπως λέει και το Γιωτάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...