Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων - Θανάσιμα Εργαλεία 4



Τίτλος : Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων
Συγγραφέας: Κασσάνδρα Κλέρ
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση : Μοσχή Φωτεινή


Όπως ήταν επόμενο.. εφόσον είχα διαβάσει τα προηγούμενα 3 βιβλία της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία και έχοντας ήδη αγαπήσει τους χαρακτήρες της Κασσάνδρα Κλερ, πήρα στα χέρια μου και το τέταρτο! Το ξεκίνησα με με πολλή όρεξη και μπορώ να πω πως με δικαίωσε..


Περίληψη Βιβλίου:

*Ο Θανάσιμος Πόλεμος έχει τελειώσει, και η Κλέρι Φρέι έχει επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, ενθουσιασμένη με όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της. Εκπαιδεύεται για να γίνει Κυνηγός των Σκιών και να χρησιμοποιεί τη μοναδική της δύναμη. Η μητέρα της παντρεύεται τον έρωτα της ζωής της. Τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών ζουν επιτέλους ειρηνικά. Και –το πιο σημαντικό απ’ όλα– η Κλέρι μπορεί επιτέλους να αποκαλεί τον Τζέις αγόρι της.
Όμως όλα έχουν ένα τίμημα.
Κάποιος δολοφονεί τους Κυνηγούς που ανήκαν στον Κύκλο του Βάλενταϊν, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των Πλασμάτων του Σκότους και των Κυνηγών των Σκιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δεύτερο αιματηρό πόλεμο. Ο καλύτερος φίλος της Κλέρι, ο Σάιμον, δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Η μητέρα του μόλις ανακάλυψε πως είναι βρικόλακας και τώρα είναι άστεγος. Όπου κι αν στραφεί, κάποιος τον θέλει με το δικό του μέρος –μαζί με τη δύναμη της κατάρας που καταστρέφει τη ζωή του. Και είναι όλοι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Την ίδια στιγμή, βγαίνει με δύο πανέμορφες, επικίνδυνες κοπέλες –καμία από τις οποίες δεν γνωρίζει για την άλλη.
Όταν ο Τζέις αρχίζει να απομακρύνεται από την Κλέρι χωρίς να της δώσει εξηγήσεις, η Κλέρι υποχρεώνεται να ανασκαλέψει την καρδιά ενός μυστηρίου, η διαλεύκανση του οποίου θα αποκαλύψει το χειρότερό της εφιάλτη. Η ίδια έχει θέσει σε λειτουργία μια τρομερή αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να την οδηγήσει στο να χάσει όλα όσα αγαπάει. Συμπεριλαμβανομένου και του Τζέις.
Αγάπη. Αίμα. Προδοσία. Εκδίκηση. Στην Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων αυτά που διακυβεύονται είναι πιο σημαντικά παρά ποτέ.*






Όπως φαίνεται τα πράγματα για την Κλέρι και τον Τζέις δεν εξελίχθηκαν ιδανικά και ρόδινα.. άλλωστε κάτι έπρεπε να συμβεί προκειμένου να υπάρχει ενδιαφέρον και στα επόμενα βιβλία! Μια νέα περιπέτεια λοιπόν τους περιμένει! Οι δυό τους αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αγαπημένοι μας χαρακτήρες χαρακτήρες αντιμετωπίζουν καινούρια προβλήματα που έρχονται να διαταράξουν την ζωή τους! Νέα συναρπαστικά πρόσωπα κάνουν την εμφάνιση τους και δίνουν στην υπόθεση μια έξτρα πινελιά μυστηρίου και σασπένς.. Ενώ άλλα γνώριμα πρόσωπα μπαίνουν μπροστά και αναλαμβάνουν δράση!  Η δράση, όπως άλλωστε και σε όλα τα βιβλία της Κλερ είναι το κύριο χαρακτηριστικό και σε αυτό το βιβλίο η πλοκή του οποίου δεν έχει σκαμπανεβάσματα αλλά κρατάει τον αναγνώστη σε μια διαρκή ένταση! Ήταν άκρως απολαυστικό στο μεγαλύτερο μέρος του, γοητευτικό και σκοτεινό απειλεί να καθηλώσει όποιον το διαβάσει ! Αναμένουμε λοιπόν την συνέχεια της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία που έρχεται αρχές 2012 με το πέμπτο βιβλίο με τίτλο Πόλη των Χαμένων Ψυχών!




35 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο κείμενο Αλεξάκι και ακριβώς στο mood του βιβλίου. Πραγματικά ανυπομονώ για την συνέχεια, περισσότερο από ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω κοριτσακι μου! Η συνεχεια αναμενεται συναρπαστικη! Αν το διαβασει η φιλη σου στα αγγλικα και σου μαρτυρισει τιποτα ρικε κανενα μικρο σποιλερακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Χάθηκα μερικές μέρες αλλά επείδη φεύγουμε αύριο είχαμε τρεξίματα. Τελικά την Τρίτη το βράδυ ξεκίνησα τον Κουρδιστό Άγγελο -με διακατέχει μια αποφασιστικότητα το ξέρω- και τον τελείωσα την Τετάρτη το βράδυ. Οι σελίδες κυλούσαν σαν νερό. Φοβερό βιβλίο. Πολύ διαφορετικό από τα θανάσιμα εργαλεία. Αν τα θανάσιμα εργαλεία έχουν κάτι το ροκ, σέξυ και ποπ φανκι-βρήκα την σωστή λέξη :)- τότε οι δαιμονικές μηχανές έχουν κάτι το σκοτεινό, το μαγικό κάτι πολύ ιδιαίτερο. Στην άρχη ήθελα λίγο χρόνο να συνιθίσω το γεγόνος ότι όλοι οι ήρωες φέρονταν απίστευτα συντηριτικά ότι απευθύνονταν μεταξύ τους ως δεσποινίς Τερεζα, δεσποινις Γκρευ κλπ αλλά μόλις βυθίστεις στο βιβλίο κυλάει απίστευτα γρήγορα...Αναμένω με ανυπομόνησια τον Ιανουάριο να διαβάσω το δεύτερο!!
    Αλεξία την κριτική σου θα την αφήσω ασχολίαστη γιατί μαζί με την Γιώτα με έχετε αφήσει σε ανναμένα κάρβουνα. Χθες την ξεκίνησα αλλά δεν διάβασα ούτε 20 σελίδες...Με βλέπω να την τελείωνω στο ταξίδι.
    Έχω κάποιες θεωρίες -ειδικά αφότου διάβασα τον Κουρδίστο που με έβαζε συνέχεια σε σκέψεις, και σε συνδιασμό με όλα αυτά τα ερωτήματα που άφησε στο τέλος τη Γυάλινης πόλης έκανα χιλιάδες σεινειρμους- σχετικά με το τι θα γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά Γεράσιμε είναι φυσικά επακόλουθα... χα, χα, χα...
    Αλεξάκι αυτό περιμένω... να βγει το Αγγλικό να το διαβάσει και να τα ξεράσει όλα! :P

    Για δείτε εδώ:
    http://www.cassandraclare.com/cms/dscs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις ετοιμάζομουν να το στείλω Γιώτα..Τα είδα και συγχιστηκα...Δεν το διάβασα ακόμη για τους προφανεις λόγους...Υποσχεθηκε άλλες δύο σκήνες μία αύριο και μια σήμερα...Μόνο την σημερινή θα διαβάσω μάλλον επείδη θα είναι από τον Κουρδίστο Πριγκηπα..Τις άλλες όταν έρθει η ώρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gerrako μου πάλι μας έλειψες! Δεν πειράζει είπαμε από Σεπτέμβρη θα ξαναμπούμε σε ρυθμό! Όσο για τον Κουρδιστό με έχετε ξεσηκώσει! και να φανταστείς οτι το έχω αγοράσει αλλά είπα μετά την COFA είπα να κάνω ένα διάλλειματάκι! μικρό!

    Γιωτάκι μου τι είναι αυτό??? για καλό μας το έστειλες?? χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aυτό είναι σίγουρο Αλεξία από Σεπτέμβρη θα μπούμε πάλι στο ρύθμό μας...
    Βγήκαν νεες φωτογραφίες από την χαραυγή by the way ;)
    http://www.twifans.com/profiles/blogs/new-breaking-dawn-stills-2

    http://www.twifans.com/profiles/blogs/scans-entertainment-weekly-s-brand-new-breaking-dawn-part-1

    http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20308569_20517148_20999632,00.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν φταίω εγώ... αυτή η κακούργα φταίει που θέλει να μας βασανίζει! Αν αυτά είναι τα soft, σκέψου τα πιο hot πως θα 'ναι!
    Γεράσιμε εννοείται ότι αν δεις κάτι ενημερώνεις γιατί μπορεί να μην το πάρω πρέφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eννοείτε Γιώτα αν και εγώ δεν με βλέπω να το παίρνω πρέφα..Ετοιμάζουμε βαλίτσες κλπ έχω και κομμωτηρίο το απόγευμα ετοιμάζω και το δεύτερο μέρος στο sound of the waves, πάντως εαν δω τίποτα θα το στείλω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι να τα περάσεις τέλεια Γερασιμάκο μου! άντε μόλις βρώ λίγο χρόνο θα μπώ να σε διαβάσω!
    Γιωτάκι πάλι καλά που είστε και εσείς και με ενημερώνετε γιατί εγώ δεν παίρνω τίποτα πρέφα!! :)

    ΥΓ. Τέλειες φωτο by the way!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aλεξία μου όπως ανακάλυψες μάλλον και από το blog της Γιώτα έχω internet αρα θα τα λέμε ;) Περνάω τέλεια!! Ακόμη δεν έχουμε βγάλει ούτε μια φωτο αλλά θα σας στείλω το υπόσχομαι ;) Αυτή την στιγμή είμαι στην παραλία με το laptop και ετοιμάζομαι να ρίξω μια βουτιά!! Ελπίζω και εσύ να περνάς τέλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α στο καλό! τώρα το είδα!
    εγώ ήμουν στην χαλκιδική και δεν είχα ίντερνετ γι'αυτό άργησα τόσο!
    Μπράβο μπράβο πολύ χαίρομαι που περνάς τόσο τέλεια! τι διάβασες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλεξία διάβασα ότι πήρα μάζι μου(όπως καταλαβαίνεις θα τα σχολίασω όλα) εκτος από τα τρια true blood και το ταίρι τα οποία δεν πήρα μάζι τελευταία στιγμή γιατί θα έρχονταν κάτι φίλοι και δεν θα προλάβαινα!!! Α και να είμαι δίκαιος ούτε το extras τέλειωσα διάβασα λίγο στο ταξίδι και το αποτελείωνω τώρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αντε ωραια θα εχουμε πολυ πραμα να σχολιασουμε τωρα!!!
    εγω τελειωνω τον κουρδιστο ( μην κοιτας που εχω την καμενη γη ακομα, απλα δεν αξιωθηκα να βαλω την κριτικη.. το πολυ αυριο ομως θα την βαλω!) και μετα ακολουθουν specials & extras!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραίος δεν είναι ο Κουρδιστός; Σε προειδοποιω τελειώνει σε σημείο πολύ εκνευριστικό!!! Το φιναλε το βρήκα πολύ ιδιαίτερο, μου θύμισε κάτι από κλασικό βιβλίο, Ρωμαίο και Ιουλιέτα κάτι τέτοιο. Δεν έχει αποδώσει υπέροχα την εποχή;
    Προσωπικά συμπαθώ περισσότερο τον Τζεμ, αν και σε κάποιες σκηνές (γκουχου γκουχου σοφίτα & αγιασμός) και ο Γουίλ καλός ήταν, αλλά όλο αυτό το μυστήριο γύρω του με εκνεύρισε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ είμαι καμμένο χαρτί... γουστάρω τους αλητάμπουρες... πάει και τελείωσε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και εγώ μαζί σου Γιωτάκι!! Μου αρεσει πολύ ο Γουίλ!! Αλλά ναι πράγματικά είναι πολύ ωραίο βιβλίο και πολύ ατμοσφαιρικό!!! Στη σοφίτα και στον αγιασμό δεν έφτασα ακόμη αλλά τώρα μου έχεις ανοίξει τρομερά την όρεξη!!! Αχ τι μας κάνεις Γερασιμάκο! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αρκετα αργα Γιωτακι μου αλλα θα βρουμε ξανα τον ρυθμο μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μωρέ καλός είναι ο Γουίλ αλλά ψήφιζω στο δύδυμο Τέσα και Τζεμ. Ετσί και τολμήσει και τον σκοτώσει -τον Τζεμ - στο δεύτερο θα στείλω γράμμα διαμαρτυρίας!
    Αλεξία όσο συνεχίζεις τόσο καλύτερο θα γίνεται. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ ανυπομόνω για το δεύτερο. Ασε και το άλλο για τον Γουιλ δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα πώς να δεθώ με τον χαρακτήρα; Τζεμ και ξερό ψωμί.
    Γιώτα άσχετο αλλά τώρα που είπες αυτό με τους αλητάμπουρες στους αγωνες πέινας τι team είσαι;

    ΥΓ. Σόρυ που έχω εξαφανιστεί λίγο αλλά τρέχω με κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις. Λείπαμε και σχεδόν ένα μήνα γίνεται ο κακός χαμός. Απο εβδομαδά θα συμμαζευτούμε, να αρχίσει και το σχολείο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεράσιμε, στους "Αγώνες Πείνας" είμαι με τον Πίτα και όχι με τον Γκέιλ. Ίσως είναι και η μοναδική εξαίρεση αλλά, μου την σπάει πολύ ο τύπος. Δεν είναι απλά αλητάμπουρας. Είναι και ολίγον τι κόπανος! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γερασιμακο ανυπομονω να το τελειωσω αλλα κ εγω τρεχω οποτε το παω αργα.. εσυ μην αγχωνεσαι ειπαμε θα ξαναμπουμε σε ρυθμο πολυ συντομα!
    Γιωτακι κ εγω team πιτα! Για τους ιδιους λογους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι τέλειο βιβλίο αλλά μήπως ξέρεις πότε βγαίνει το επόμενο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξέρει κανείς πότε βγαίνει η πόλη των χαμένων ψυχών στα ελληνικά? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανυπομονώ! άντε πλησιάζει ο καιρός! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αλεξία μου, τα τελευταία σχόλια στην ανάρτηση της Αγγελικής σιωπής μάλλον τα κατάπιε ο μπλογκερ. Δεν μπορώ να τα δω, τα είδα μόνο στο πλάι.

    Τώρα διαβαζω την πόλη των έκπτωτων και έχω συγκλονιστεί, αλλά επειδή δεν το έχω τελειώσει δεν θα σχολιάσω ακόμη.

    Αμέσως μετά θα αρχίσω την κατάρα του τίγρη, αφού μου τα ψάλατε με την Ειρήνη. Ξέρετε έχω άγχος να μην ξεμέινω ποτέ από βιβλία. Γι' αυτό αφήνω κάποιο στην άκρη, για ψυχολογικούς λόγους μέχρι να μαζέψω κανένα φράγκο πάλι για να πάρω καινούρια.

    Αν και τρώγομαι να διαβάσω το κρεσέντο θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα το αφήσω για αργότερα.

    Βεβαια όπως πάει θα βγει και η πόλη των χαμένων ψυχών και θα έχω πάλι δίλημμα. Αλλά ας είναι. Ο τίγρης θα έχει την τιμητική του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευάκι μου τέρμα κάτω εκεί που τελειώνει το γκρι πλαίσιο λέει "φόρτωση περισσοτέρων" πάτα εκεί και θα σου τα εμφανίσει!

    είναι εκπληκτικό βιβλίο πραγματικά!!!
    περιμένω πως και πως εντυπώσεις για τον τίγρη!!!

    α! μην ξεχάσω να σου πω πως πρέπει να πάρεις και άγγελο & δαίμονα! φυσάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η πόλη των χαμένων ψυχών έχει βγει...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το τελείωσα κι αυτό και μου έρχεται να τραβάω τα μαλλιά μου. Εντωμεταξύ μου έιχαν μείνει 5-10 σελίδες και έλεγα να γράψω ένα σχόλιο πριν το τελειώσω, γιατί έλεγα μέσα μου, "ε, εντάξει, τελείωσε. Τι άλλο μπορεί να συμβεί σε 5 σελίδες;;" Και ευτυχώς που είχε κολλήσει ο μπλογκερ και πέρασαν κανα 2 μέρες.

    Καλά, είναι δυνατόν;;;
    Θα μας κάνει τα νέυρα τσατάλια αυτή η συγγραφέας;
    Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ;
    Γενικά ήταν πολύ ωραίο βιβλίο, μόνο που ένιωθα ότι μου έλειπε ο στόχος ρε γαμώτο. Εννοώ ότι στην Π. των Οστών αναζητούσαμε το κύπελο, στην π.της στάχτης το Ξίφος, στη Γ.Π βρήκαμε τον καθρέφτη και έγινε και η τελική μάχη. Τώρα;; Τι ψάχναμε; Τίποτα;

    Δεν λέω, ήταν φοβερή η περιπλάνηση μέσα από τη ζωή του Σάιμον, αλλά ένιωθα σαν να ήταν εισαγωγή για μια νέα τριλογία. Ποιος ξέρει. Ισως έτσι και να είναι.

    Η πόλη των χαμένων ψυχών ο Πλατύπους γράφει οτι θα βγει το Νοέμβρη. Ναι αλλά φτάσαμε 21. Πότε;

    Τώρα διαβάζω τίγρη. Αλλά θα την πω την αμαρτία μου, δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένη. Θα το τελειώσω όμως και θα το σχολιάσω στο σωστό ποστ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαράκι ναι κυκλοφόρησε! Σόρυ για την καθυστέρηση.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευάκι μου πράγματι δίνει την αίσθηση ότι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει.. γενικά και πάλι υπάρχει δράση και εμπόδια να ξεπεραστούν και όπως λες και εσύ δεν θα ησυχάσουμε ποτέ! Ίσως μόνο όταν τελειώσει η σειρά!
    Βγήκε κ η πόλη των χαμένων ψυχών!
    Μην βιάζεσαι να μας πεις για τον Τίγρη.. στο τέλος θέλουμε τις εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...