Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΤΕΣΤ - JAMES DASHNER



Τίτλος: Το Τεστ
Συγγραφέας : James Dashner
Εκδόσεις : Πλατύπους
Μετάφραση : Μιαούλης Ανδρέας


Το Τεστ το είχα στα υπόψη μου εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά όλο κάποιο άλλο βιβλίο έβγαινε και αυτό έμεινε πίσω! Κακώς! Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ! Πριν πούμε περισσότερα ας δούμε την περιγραφή:



Περίληψη:

* Όταν ο Τόμας ξυπνάει μέσα στον ανελκυστήρα, το μόνο που μπορεί να θυμηθεί είναι το όνομά του. Η μνήμη του είναι ένα κενό.


Δεν είναι όμως μόνος. Όταν ανοίγουν οι πόρτες του ανελκυστήρα ο Τόμας βρίσκεται περικυκλωμένος από πολλά αγόρια που τον υποδέχονται στο Γκλέιντ  -ένα μεγάλο, ανοιχτό ξέφωτο που περιβάλλεται από πανύψηλα πέτρινα τείχη.

Όπως ο Τόμας, έτσι και οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν ούτε γιατί ούτε πώς βρέθηκαν στο Γκλέιντ. Το μόνο που ξέρουν είναι πως κάθε πρωί τα τεράστια τείχη που τους περιβάλλουν, ανοίγουν. Κάθε βράδυ ξανακλείνουν ερμητικά. Και κάθε 30 μέρες ένα καινούριο αγόρι παραδίδεται από τον ανελκυστήρα.

Η άφιξη του Τόμας ήταν αναμενόμενη. Όμως την αμέσως επόμενη μέρα, θα σταλεί ένα κορίτσι -το πρώτο κορίτσι που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Γκλέιντ.

Και ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το μήνυμα που έχει να παραδώσει.

Ο Τόμας ίσως να είναι πιο σημαντικός από ό,τι μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Μακάρι μόνο να μπορούσε να ξεκλειδώσει τα σκοτεινά μυστικά που είναι θαμμένα στο μυαλό του. *

Για ακόμη μια φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυστοπικό μέλλον κάτι που όμως δεν το κάνει αυτομάτως παρόμοιο με κάποιο άλλο βιβλίο του είδους..αντιθέτως είναι εντελώς διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο έχω διαβάσει!  Η κεντρική ιδέα του συγγραφέα είναι συναρπαστική! Νεαρά αγόρια κλεισμένα στο Γκλέιντ ένα τεράστιο ξέφωτο που περιβάλλεται από πανύψηλα τείχη ενώ γύρω του υπάρχει ένας τεράστιος λαβύρινθος  Τα αγόρια έχοντας όλα χάσει την μνήμη τους θα προσπαθήσουν να αποδράσουν αλλά και να ανακαλύψουν ποιοί κρύβονται πίσω από αυτό! Εξαιρετικό! Η πλοκή κυλάει (ή μάλλον τρέχει) πολύ γρήγορα ενώ η αγωνία είναι σε μια συνεχή κορύφωση! Η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη ...δεν βαρέθηκα ούτε για μια στιγμή! Το Τέστ είναι απολαυστικό και περιπετειώδες και πιστεύω πως θα το λατρέψουν όλοι οι φαν των Αγώνων Πείνας! Το Τέστ είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας..το επόμενο βιβλίο λέγεται ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ και ήδη κυκλοφορεί! Ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου!


Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα:


17 σχόλια:

  1. Εδώ και καιρό το έβλεπα αλλά δεν το αποφάσιζα! Βλέποντάς σε τόσο ενθουσιασμένη και έχοντάς το πλέον στην βιβλιοθήκη μου, μάλλον θα το επισπεύσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άντε Γιωτάκι διάβασε το και θα με θυμηθείς!!! Και εγώ πολύ καιρό το έβλεπα και δεν το αγόραζα...δεν ξέρω γιατί..Κάλιο αργά παρά ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώτα και εγώ ακρίβως το ίδιο έχω πάθει. Το βλέπω συνέχεια στο βιβλίοπωλειο αλλά πάντα πέρνω κάτι άλλο αντί για αυτό...Φτέει το πανηλίθιο έξωφυλλο έχεις δίκιο(Πάντα)!!! ;)Από όταν β΄γηκε το δεύτερο που έχει όσο να ναι καλύτερο εξώφυλλο είχα αρχίσει να πείθομαι αλλά μετά την επιβεβαιωμένη επιβεβαίωση της Αλεξίας πείστηκα...Εαν λέει η Αλεξία ότι η πλόκη τρέχει γρήγορα τότε μιλάει για ένα βιβλίο που άξιζει...
    Εχώ χιλίαδες αδιάβαστα βιβλία εξαίτιας σας...Αλλά ερχόνται οι διακοπές όποτε χαλάλι!!! Μάλλον στην επόμενη βόλτα προς το βιβλιοπωλείο θα το τολμήσω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ θα το διαβάσω, το έχω ήδη, αλλά μάλλον πρέπει να προηγηθεί το "Σώμα" για να μη με δείρετε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενοείτε πως πρέπει να προηγηθεί το σώμα!!!! ήμουν έτοιμος να σου το υπενθιμήσω κάπου :Ρ
    Σου στείλαν την έκδοση με το extra κέφαλαιο; Εαν όχι μόλις το τελέιωσεις να δεις αυτό το λινκ:
    http://issuu.com/platypuspublications/docs/thehost-new-selidesissuu?viewMode=magazine&mode=embed
    Μην το ανοίξεις πριν τελέιωσεις το βιβλίο γιατι είναι spoiler και μάλιστα από το τέλος και είναι και μεγάλο spoiler...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου πω, δεν το έχω εδώ αλλά στο μαγαζί του άντρα μου, οπότε θα το τσεκάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεράσιμε και εγώ ακριβώς έτσι! Μόλις βγήκε η ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ τότε το αποφάσισα! Πράγματι αξίζει! Θα σας αρέσει και τους δυο!
    Γιώτα πάλι καλά που το καταλαβες οτι θα σε δείρουμε!! Γι'αυτό το σώμα έχει προτεραιότητα! ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα την Καμένη μέσα σε 3 μέρες! πάω να πάρω την θεραπεία! εξαιρετικά βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αριστοτέλη όντως καταπληκτικά! και η Θεραπεία είναι πολύ καλή! Θα σου λύσει αρκετές απορίες..
    Πέρνα να μας πεις τις εντυπώσεις σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το λατρεύω αυτό το βιβλίο αν και δε το έχω διαβάσει γιατί είχα δει την ταινία The maze runner και είπα να πάρω τη Καμμένη γη πρώτα. Τώρα πια δε μπορώ να το βρω πουθενά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το λατρεύω αυτό το βιβλίο αν και δε το έχω διαβάσει γιατί είχα δει την ταινία The maze runner και είπα να πάρω τη Καμμένη γη πρώτα. Τώρα πια δε μπορώ να το βρω πουθενά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μου ζήτησε το βαπτιστήρι μου να του βρώ και τα 3 βιβλία "ΤΟ ΤΕΣΤ", "Η ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ" και το "ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ". Γνωρίζει κάποιος πού θα μπορούσα να τα βρώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία, δυστυχώς, είναι εξαντλημένα και δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...