Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Pretties - Σειρά Uglies 2



Τίτλος: Pretties
Συγγραφέας: Scott Westerfeld
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μετάφραση : Καίτη Οικονόμου

Αμέσως μόλις διάβασα το Unglies συνέχισα με το δεύτερο βιβλίο της σειράς! Τα δύο βιβλία είναι πολύ διαφορετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιο υστερεί.. Μου άρεσαν εξίσου μπορώ να πω! Πριν όμως πούμε περισσότερα ας ρίξουμε μια ματιά στην περιγραφή..


Από το οπισθόφυλλο:



* Η Τάλι έγινε επιτέλους όμορφη. Τώρα η εμφάνισή της είναι κάτι παραπάνω από τέλεια, τα ρούχα της υπέροχα, το αγόρι της σέξι και η ίδια φοβερά δημοφιλής. Τα όνειρά της έχουν γίνει πραγματικότητα.
Αλλά πίσω από όλες αυτές τις απολαύσεις -τα αλλεπάλληλα πάρτι, τις ανέσεις της υψηλής τεχνολογίας, την απόλυτη ελευθερία- υπάρχει η βασανιστική αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά. Κάτι σημαντικό.
Και τότε έρχεται ένα μήνυμα από το παρελθόν, από την εποχή που ήταν άσχημη. Η Τάλι θυμάται τι δεν πάει καλά στη ζωή των ωραίων και της κόβεται κάθε διάθεση για γλέντι.
Τώρα πρέπει ν' αποφασίσει αν θα ξεχάσει αυτό που ξέρει ή αν θα παλέψει για τη ζωή της. Γιατί οι αρχές δε θα αφήσουν να ζήσει όποιος ξέρει την αλήθεια.*


Και σε αυτό το βιβλίο χρειάστηκαν μερικές σελίδες μέχρι να προσαρμοστώ.. Η Τάλι πλέον ζει στην συνοικία των ωραίων οπου χρησιμοποιούνται εκφράσεις που μου πήρε λιγάκι μέχρι να τις συνηθίσω! Πέρα από αυτό όμως το Pretties είναι πολύ ωραίο βιβλίο! Με τη ρέουσα αφήγηση και τη γεμάτη δράση και ανατροπές πλοκή,  αυτό το βιβλίο διαβάζεται με μια ανάσα! Πολλές φορές ενθουσιάστηκα..άλλες φορές ένιωσα έκπληξη και άλλες ένιωσα μέχρι και άγχος! Οι περιπέτειες της Τάλι όπως φαίνεται.. αντί να τελειώνουν.. μάλλον μόλις αρχίζουν! Ο αγώνας της να συγκροτήσει την σκέψη της μετά την επέμβαση καθώς και να καταφέρει να αποδράσει από την πόλη για δεύτερη φορά.. είναι συναρπαστικός! Νέοι ήρωες κάνουν την εμφάνιση τους.. ενώ άλλοι γνώριμοι αλλάζουν πρόσωπο! Και φυσικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα συγκλονιστικό τέλος που θα σας αφήσει άναυδους και διψασμένους για την συνέχεια! Ανυπομονώ να πιάσω στα χέρια μου το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Specials του οποίου το εξώφυλλο βλέπετε δεξιά.. Σύντομα..πολύ σύντομα!!!


8 σχόλια:

  1. Και τα 3 πρώτα για μένα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Μου άρεσαν αλλά πάντα έμενα με την αίσθηση ότι κάτι μου έλειπε. Το 4ο μου το έδωσε και αυτό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ώστε έτσι λοιπόν! ωραία μου άνοιξες την όρεξη τώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι... λες και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απορω γιατι το λες αυτο... :Ρ
    χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙΣ ΣΕΙΡΑΣ..ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ.
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟΙ ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΧΡΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε ευχαριστώ για την πρόταση σου αλλά την έχω τελειώσει την σειρά!
    και μου αρεσε πολύ και ας είμαι άνω των 20! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το 4ο ειναι εντελως "ανομοιομορφο" με τη σειρακαι ενω υποτειθεται οτι διαβαζουμε την ιστορια της ταλι στο τεταρτο ειναι μια αλη ιστορια στην οποια εμπλεκεται η ταλι σε 2ο ή 3ο ρολο.κατα τα αλλα ηταν πολυ καλο και ο σκοτ γουεστερφελντ παρουσιαζει τα γεγονοτα αντικειμενικα χωρις φιλοσοφειες και αλλα που σε κανουν να μεισεις και το καλυτερο βιβλιο που διαβασες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα μου άρεσε αυτή η αλλαγή..ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να δούμε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο..δεν νομίζεις??
    2ο ή 3ο ρόλο? τελευταίο δεν λες καλύτερα?? χα. χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...