Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ανταλλαγή - Τριλογία Τριλ βιβλίο 1ο



Τίτλος: Ανταλλαγή - Τριλογία Τριλ βιβλίο 1ο
Συγγραφέας: Amanda Hocking
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου

Αυτή τη σειρά μου πρότειναν πολλές φίλες μου να την διαβάσω με ιδιαίτερο ενθουσιασμό θα έλεγα! Είχα όμως τόσα να διαβάσω που αναγκαστικά καθυστέρησα αλλά τα κατάφερα! Και χαίρομαι πολύ που το έκανα!  Αφιερώνω λοιπόν την ανάρτηση σε εσάς... ξέρετε ποιες είστε!



Περίληψη:

*Η ηρωίδα της "Ανταλλαγής", η Γουέντι Έβερλι, ήταν έξι χρονών όταν η μητέρα της, πεπεισμένη ότι η κόρη της «είναι ένα τέρας», προσπάθησε να τη σκοτώσει. Έντεκα χρόνια αργότερα η Γουέντι υποψιάζεται ότι η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική.
Με τη βοήθεια του Φιν Χολμς, η Γουέντι μεταφέρεται στον κόσμο των Τριλ, έναν κόσμο όμορφο και ταυτόχρονα τρομακτικό, που δε φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχει. Μαθαίνει το πραγματικό νόημα της αγάπης και της τιμής, αλλά και το τίμημα που ίσως χρειαστεί να πληρώσει. Στον κόσμο των Τριλ, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.*

Τώρα τελευταία έχω γίνει φαν των νεράιδων, των ξωτικών και άλλων φανταστικών πλασμάτων που ζουν μέσα στα βιβλία της σύγχρονης νεανικής λογοτεχνίας! Αν και ποτέ δεν το φανταζόμουν στο παρελθόν, λόγω της ρομαντικής μου φύσης δεν θα μπορούσα με τίποτα να ξεφύγω από αυτό το υπέροχο νέο κύμα! Στην τριλογία αυτή λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τα Τριλ, μια φυλή ξωτικών που ζει κρυμμένη από τους ανθρώπους εδώ και αιώνες. Προκειμένου να αποκτήσουν μόρφωση και περιουσία τα νεογέννητα των Τριλ ανταλλάσσονται κρυφά με ανθρώπινα μωρά πλουσίων οικογενειών και μεγαλώνουν εκεί μέχρι τα 18 τους. Έπειτα ειδικοί Τριλ Ιχνευτές τα αναζητούν και τα φέρνουν πίσω στο Φόρενινγκ. Κάπως έτσι λοιπόν και η Γουέντι βρέθηκε αντιμέτωπη με την σκληρή  αλήθεια καλούμενη να αφήσει πίσω όλα όσα γνωρίζει και να ακολουθήσει τον Φιν και παράλληλα το πεπρωμένο της! Πόσο εύκολο όμως θα είναι αυτό; Θα τα καταφέρει μακριά από την οικογένειά της; Θα αντεπεξέλθει στις νέες τις υποχρεώσεις; Και όλα αυτά σε ένα φόντο εχθρικό αφού οι Βίτρα, αιώνιοι εχθροί των Τριλ παραμονεύουν στις σκιές έτοιμοι για επίθεση! Μέσα σε όλα αυτά δεν λείπει και ο απαγορευμένος έρωτας που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ροή της πλοκής.
Μετά το πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς που μας αφήνει σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε άμεσα το επόμενο με τίτλο "Διχασμός" .

Καλή σας ανάγνωση!



19 σχόλια:

  1. Το 1ο βιβλίο δεν είναι κάτι για να τρελαθείς αλλά, διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα κάνοντας μια πολύ καλή εισαγωγή στον κόσμο αυτό!
    Πάντως από το 2ο και έπειτα... απλά το λατρεύεις! Περιμένω να δω ποιον θα διαλέξεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "Ανταλλαγή" δίνει μια μικρή γεύση από τον φανταστικό κόσμο των Τριλ,που στα επόμενα βιβλία σε παρασύρει και δε γίνεται να μην αγαπήσεις αυτή τη σειρά. :)
    Γιώτα,δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα δίλημμα,όταν ο ένας κάθεται απλά στα αυγά του,ενώ ο άλλος διεκδικεί.Απλά τα πράγματα. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, μην λέτε άλλα κορίτσια γιατί θα σκασω! Θα εμφανιστεί κι άλλος γκόμενος;;;Θα σκάσω, γιατί το τελειωσα και γω μόλις χθες και μου άρεσε τόσο πολύ και δυστυχώς δεν έχω αγοράσει το 2ο. Θα το παραγγείλω σε λίγες μέρες από της Αλεξίας, αλλά είμαι να σκάσω... Λοιπόν ο Τόβε τι ρόλο παίζει; Πιστεύω ότι τον προξένευαν για γάμο με την Γουέντι για να ενωθούν οι οικογένειες και οι δυνάμεις, απλά κανείς δεν της το έλεγε. Η Ελόρα είναι μία σκύλα (ξέρω Γιωτα ότι θα διαψευστώ παρακάτω) αλλά προς το παρόν καλά έκανε η Γουέντι και έκανε αυτό που διαβάσαμε στο τέλος.

    Και το Γουέντι! Τι ωραίο όνομα!! Από τον Πήτερ Παν; Μα είναι τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώτα και Vicky σας πιστεύω, είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει! τώρα είμαι στα μισα του δεύτερου!

    Γιώτα αν σου έλεγα να το συγκρίνεις με τα φτερά?

    Ευάκι μου θα τα πάρεις και τα άλλα και θα γνωρίσεις και τον Λόκι! υπομονή! Όταν θέλεις στείλε μου μνμ στο κινητό γιατί ακόμη δεν έχω νετ και μπαίνω από όποιο καφέ βρω μπροστά μου! χα, χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με την Γιωτα κ την Βικυ!!
    Ειναι απο κεινα τα βιβλια που απλα δεν μπορεις να μην αγαπησεις κ οσον αφορα το τελευταιο βιβλιο της σειρας ειναι η επιτομη ολων!!!Απλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

    Ευακι ναι,υπαρχει κ δευτερο προσωπο κ ερχεται στο επομενο βιβλιο!!(αυτο που μας πηρε τα μυαλα κ την καρδια εννοουμε) χαχα
    Για την Ελορα μην βιαστεις να την κρινεις,μερικες φορες δεν ειναι ολα οπως δειχνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμένουμε εντυπώσεις! ;)
    Χμ... εντάξει, βασίζονται σε κοινή μυθολογία αλλά νομίζω ότι τελικά, έχουν περισσότερες διαφορές παρά ομοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κορίτσια για την Ελόρα συμφωνώ ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται! Γενικά μου αρέσει πολύ η σειρά και ανυπομονώ να τελειώσω και την Στέψη και να τα πούμε! Πάντως Ειρήνη διάβασε σε παρακαλώ Φτερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξια μου,εχω διαβασει φτερα κ δεν μπορω να πω οτι με συνεπηρε αλλα για να μην γινομαι αδικη ηταν πολυ ευχαριστη η αναγνωση του!
    Eπειδη το ειχαμε συζητησει την αλλη φορα για να ειμαι ειλικρινης προσωπικα δεν βρηκα ομοιοτητες με τα Τρυλ με την εννοια "αυτο καπου το εχω ξαναδιαβασει"..μπορει κ οι δυο ηρωιδες να δοθηκαν σε οικογενειες ανθρωπων οταν ηταν πολυ μικρες αλλα για μενα τουλαχιστον, περα απο αυτη την αναφορα θεωρω οτι τα στορυ τους ακολουθουν μια εντελως διαφορετικη τροχια!προσωπικα οταν το διαβαζα δεν ειχα την αισθηση deja vu με τα Τρυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λίγο διαφωνούμε σε αυτό αλλά δεν πειράζει! βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απόλαυσα τα Τριλ απλά είχαν για μένα πολλές ομοιότητες..
    Όντως η πλοκή εξελίσσεται διαφορετικά δεν λέω.. απλά επειδή προηγήθηκαν τα φτερά για μένα έχουν μια λίγο πιο ψηλή θέση στην καρδιά μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξερω...ισως να μην μπορω να μπω σε διαδικασια συγκρισης κ να δω τις ομοιοτητες που λες,επειδη τα εχω λατρεψει τοσο κ τα διαβασα πριν απο τα φτερα που μου φανηκε κ λιγο πιο εφηβικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να σου πω την αλήθεια και οι δυο σειρές (που σημειωτέον μου άρεσαν πάρα πολύ) είναι αρκετά εφηβικές, κακά τα ψέματα...
    Άσχετο αλλά αυτό που διαβάζω τώρα είναι φανταστική λογοτεχνία μεν αλλά απευθύνεται σε ενηλίκους! είναι άκρως απολαυστικο, χορταστικό, με πλάσματα υπερφυσικά, έρωτα και δράση! πρέπει να το διαβάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχως που οπως λες ειναι καλο γιατι ειναι κ ολοκληρη κοτρονα απ'οτι ειδα!εχει μπει στη λιστα!θα ερθει κ η δικη του ωρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχ ήταν σούπερ! μπες να δεις την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αξιζει να ξεκινησω την σειρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι εννοείται! είναι και ολοκληρωμένη οπότε δεν θα αναγκαστείς να περιμένεις την συνέχεια κάθε φορά! Πολύ ωραία σειρά, φθηνά βιβλία και κυλάνε σαν νεράκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dn iksera oti eixe bgei sta ellhnika k to exw sta agglika -.- :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν πειράζει βρε Χριστίνα τουλάχιστον τα διάβασες! ειναι τόσο ωραία σειρά...μπορείς να πάρεις τα επόμενα στα ελληνικά αν δεν τα έχεις διαβάσει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχω διαβασει και τα 3 βιβλια Ανταλλαγη,Διχασμος,Στεψη ειναι πολυ ωραια βιβλια δεν περιμενα η Γουεντι να αφηνε τον Φιν και να παντρευτει εναν Βιτρα ειναι βιβλια που κολλας μαζι τους και θες να τα διαβαζεις συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...