Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Tuesday's Gone - Σειρά Φρίντα Κλάιν (βιβλίο 2ο)


Τίτλος: Tuesdday's Gone - Σειρά Φρίντα Κλάιν (βιβλίο 2ο)
Συγγραφέας: Nicci French
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή

Το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της σειράς Φρίντα Κλάιν κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο από τις εκδόσεις Διόπτρα. Όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς "Blue Monday", έτσι και αυτό κόβει την ανάσα!

Περιγραφή:


*ΤΡΙΤΗ
Για τη Φρίντα Κλάιν, οι µέρες γίνονται πιο σκοτεινές…

Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν έχει πιστέψει ότι δεν θα µπλεχτεί ξανά µε τις υποθέσεις της αστυνοµίας, όταν ένα πρωί ξυπνάει από κοφτά χτυπήµατα στην πόρτα της. O επιθεωρητής Κάρλσον χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά της.

Σε διαµέρισµα του ανατολικού Λονδίνου ένα πτώµα σε αποσύνθεση βρίσκεται για εβδοµάδες στον ίδιο χώρο µε µια ψυχικά διαταραγµένη γυναίκα. Η αστυνοµία δεν γνωρίζει καν ποιο είναι το θύµα ή πώς έχασε τη ζωή του, και όλες οι ελπίδες στρέφονται στη Φρίντα. Εκείνη, οπλισµένη µε θάρρος, θα προσπαθήσει να διεισδύσει στο λαβύρινθο του µυαλού της γυναίκας.
Καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώνονται οδηγούν προς έναν συγκεκριµένο άντρα, έρχονται στην επιφάνεια µια σειρά από τραγικές υποθέσεις και µια αλυσίδα από σκοτεινά κίνητρα. Την ίδια στιγµή η Φρίντα συνειδητοποιεί ότι ίσως η αλήθεια βρίσκεται γραµµένη στους τοίχους που ορθώνουν οι βαθύτεροι εφιάλτες της.

Αδυνατώντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέµα, η ψυχοθεραπεύτρια πλησιάζει το δολοφόνο που δεν είναι διατεθειµένος να ρισκάρει την ελευθερία του. Και έχει ορκιστεί ότι όποιος τον αγγίξει θα έχει τη µοίρα των προηγούµενων θυµάτων του…*


Όταν έπιασα στα χέρια μου αυτό το βιβλίο είχα πολύ υψηλές προσδοκίες φυσικά λόγω του Blue Monday. Και πολλές φορές το να έχουμε υψηλές προσδοκίες από ένα βιβλίο μας οδηγεί τελικά στο να το αδικήσουμε. Στην περίπτωση βέβαια του συγκεκριμένου, τίποτα τέτοιο δεν συνέβη! Ήταν θα έλεγα μια επάξια συνέχεια του εξαιρετικού πρώτου βιβλίου. Το συγγραφικό αυτό δίδυμο καταφέρνει να κρατήσει αμείωτη την αγωνία τουλάχιστον στα 2/3 του βιβλίου. Εξαιρώ ένα κομμάτι στην αρχή στο οποίο καλούμαστε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, πως συνδέονται τα πρόσωπα και τι κρύβεται πίσω από το προφανές. Μια ιστορία η οποία αρχικά φαντάζει απλή, στην πραγματικότητα όμως έχει τόσες πτυχές και κρύβονται τόσα μυστικά πίσω από το κάθε τι, που θα χρειαστεί όλη την ενέργεια μας καθώς και την φαντασία μας για να καταφέρουμε να λύσουμε το μυστήριο μαζί με τους πρωταγωνιστές. Άκρως απολαυστικό και με εξαιρετικά εντυπωσιακό τέλος, το δεύτερο μέρος της σειράς θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς! 



Καλή σας ανάγνωση!




6 σχόλια:

  1. Αλεξάκι, άσχετο.
    Εσύ το ρίγος το έχεις διαβάσει; Έχεις κάπου ανάρτηση; Γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι. Όχι τίποτα σπουδαίο, ήθελα απλώς να αφήσω κανενα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευακι δεν εχει κανει αναρτηση στο Ριγος αλλα το εχει διαβασει παλιοτερα!

    Η Αλεξια βρισκεται στην Σαντορινη για δουλειες κ θα βρισκεται εκει μεχρι τα μεσα Σεπτεμβρη περιπου!Επειδη εγκατασταθηκε ομως πολυ προσφατα εκει,δεν εχει ακομη ιντερνετ για να παρακολουθει το μπλογκ της!Τις επομενες μερες ομως θα την εχουμε κ παλι εδω!Εχετε ολοι τους χαιρετισμους κ την αγαπη της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ ειρηνάκι (και αλεξάκι), αλλά απευθύνομαι κυρίως σε σένα ειρηνάκι που είσαι η εξουσιοδοτημένη δικηγόρος της και γραφείο τύπου!!!

    Η φιλενάδα μας λοιπόν, την ανταλλαγή δεν την διάβασε; Το τελειώσα χθες. Πήγα περιχαρής να γράψω την αποψάρα μου (ξέρεις εσύ) και δεν βρήκα ανάρτηση!!! Ήμουν σίγουρη ότι το είχε διαβάσει... Λοιπόν πες της εκεί να κόψει τις μπούρδες τα αστυνομικά και να ξαναπιάσει την λογοτεχνία του φανταστικού (μή σου πω να αφήσει και τα δυστοπικά για λίγο) γιατί θέλω τη γνώμη της για όλα!!

    Φιλάκια να της δώσεις πολλά. Αλήθεια το βιβλιοπωλείο θα το λειτουργεί; Θα την έπαιρνα τηλ μόλις έμπαινε ο Μάης για παραγγελία. Αυτό ήταν το σχέδιο και ελπίζω να παραμείνει έτσι, γιατί αποφάσισα να αγοράζω όλα τα βιβλία μου απο κει. Απλά θα περιμένει να μαζεύω κανένα φράγκο, οπότε θα κάνω παραγγελία μια το μήνα ή τον ενάμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευάκι μου γλυκό γεια!!

    Όπως σου τα λέει και το Ειρηνάκι είμαι φευγάτη! Προσπαθώ να προσαρμοστώ αλλά σύντομα θα γίνουν όλα όπως πριν!
    Το ρίγος το είχα διαβάσει πριν δημιουργήσω το μπλογκ γι'αυτό δεν βρίσκεις ανάρτηση.. πάντως δεν είναι από τα αγαπημένα μου..

    Ανταλλαγή ναι διάβασα καλή μου! μην με μαλώνεις! μόλις έβαλα ανάρτηση!

    Τα βιβλία πάλι μπορώ να σου τα στείλω! δεν έχει αλλάξει τπτ! Σε ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ γλυκά!

    Ειρηνάκι μου σε υπέρευχαριστώ ζουζούνι μου! τώρα είμαι σε ένα καφέ που έχει wifi και σας γράφω! μου λείπετε!!! ματς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευακι μ'εκανες κ γελασα παλι!εξουσιοδοτημενη δικηγορος κ εκπροσωπος τυπου????περασα κ δεν ακουμπησα τρομαρα μου!!!χαχαχαχα

    Αλεξια μου,
    ασε τις βλακειες περι ευχαριστιων στην ακρη κ απλα φροντιζε τον εαυτο σου οκ???Κι εμας μας λυπεις!!!
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προσέχω!!! και μένα μου λείπετε πολύ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...