Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μάγισσες - βιβλίο 1ο


Τίτλος:  Μάγισσες -  βιβλίο 1ο
Συγγραφέας: Ντέμπορα Χάρκνες
Εκδόσεις: Ωκαιανίδα

Μετάφραση:  Γιάννης Σπανδώνης



Όλοι εμείς που αγαπάμε την λογοτεχνία του φανταστικού, έχουμε σίγουρα παρατηρήσει ότι τα περισσότερα βιβλία της κατηγορίας απευθύνονται κυρίως στο νεανικό κοινό, έχοντας μέσα τους μια εφηβική νότα. Όταν λοιπόν πιάνω στα χέρια μου ένα βιβλίο της κατηγορίας που όμως γράφτηκε για να διαβαστεί κυρίως από ενήλικες, δεν μπορώ να μην ενθουσιάζομαι!


Περίληψη:


*Χωμένη στα κατάβαθα της Βοδληιανής Βιβλιοθήκης της Οξφόρδης, η σοφή ερευνήτρια Νταϊάνα Μπίσοπ αναζητά ένα χειρόγραφο με τον τίτλο Άσμοουλ 782. Απόγονος μιας μακριάς γενιάς διακεκριμένων μαγισσών, η Νταϊάνα διαισθάνεται ότι το παμπάλαιο βιβλίο μπορεί να είναι δεμένο με μάγια - αλλά η ίδια δε θέλει να έχει καμιά σχέση με τη μαγεία. Κι αφού κρατάει μερικές σημειώσεις για την αλλόκοτη εικονογράφησή του, το στέλνει να χαθεί ξανά μέσα στα ράφια. Εκείνο που δεν ξέρει, είναι ότι αυτό το παλιό αλχημικό κείμενο ήταν χαμένο για αιώνες, και η ξαφνική του εμφάνιση προκάλεσε απίθανους κλυδωνισμούς στον "άλλο" κόσμο. Σύντομα, μια φασαριόζικη ορδή δαιμόνων μαγισσών και βρικολάκων θα γεμίσει τα αναγνωστήρια της βιβλιοθήκης. Ένα από αυτά τα πλάσματα είναι και ο Μάθιου Κλέρμοντ, ένας αινιγματικός και διακεκριμένος γενετιστής, γιόγκι και οινολόγος - κι επίσης βρικόλακας που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Άσμοουλ 782.
Τελικά, ο άνθρωπος δεν είναι μόνος του πάνω σε τούτον τον πλανήτη.*


Οι Μάγισσες λοιπόν είναι το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς μυστικισμού και φαντασίας , ναι, έτσι θα τα χαρακτήριζα. Από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια ο αναγνώστης εισπράττει την μελέτη που έχει κάνει συγγραφέας και τον χρόνο που έχει αφιερώσει  προκειμένου να μας χαρίσει ένα πλήρες μυθιστόρημα που στηρίζεται στις σωστές βάσεις. Μέσα σε όλα τα άλλα δηλαδή πλουτίζουμε και τις γνώσεις μας διαβάζοντας το. Είναι ένα βιβλίο που τα έχει όλα θα έλεγε κανείς, πλάσματα βγαλμένα από τη φαντασία με εντυπωσιακές δυνάμεις, έρωτας, δράση και κίνδυνος, αλχημεία και σύγχρονη επιστήμη, μαγικά ξόρκια και μυστικισμός, σκοτεινές αδελφότητες, συμμαχίες και αιώνιες αντιπαλότητες, μυστηριώδη χειρόγραφα που περιμένουν να ανακαλυφθούν, γρίφοι που πρέπει να λυθούν, μάχες που πρέπει να δοθούν. Και όλα αυτά πλεγμένα με μαεστρία από την Χάρκνες, η οποία μας κερδίζει με εξαιρετική ευκολία. Τι άλλο να ζητήσει ένας αναγνώστης;  Οι Μάγισσες δεν είναι από τα βιβλία εκείνα που διαβάζονται σε μια μέρα, θέλει τον χρόνο του αλλά κάθε κεφάλαιο διαβάζεται απολαυστικά και όταν φτάνεις στο τέλος νιώθεις απόλυτα χορτασμένος από ένα πραγματικά καλό βιβλίο. Αναμένω με αγωνία το δεύτερο μέρος της σειράς το οποίο ελπίζω να φτάσει γρήγορα στα χέρια μας.

Καλή σας ανάγνωση!


23 σχόλια:

  1. Το βιβίο είναι απλά υπέροχο ! Με είχε κυριολεκτικά μαγέψει!! Το διάβαζα ξανά και ξανά και δεν έλεγα να το αφήσω από τα χέρια μου ... Μήπως ξέρετε πότε βγαίνει το δεύτερο μέρος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρήνη μου πόσο σε νιώθω! και εγώ το απόλαυσα όσο δεν φαντάζεσαι! Δεν ξέρω αλλά ρώτησα στην ωκαιανίδα και περιμένω να μου απαντήσουν οπότε σύντομα θα ξέρουμε! μακάρι να το έχουμε σύντομα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην περιμενετε να απαντησει η ωκεανιδα οταν ρωτησα εγω η απαντηση της ητανε αγενεστατη(δεν καλοκυκλοφορησε το πρωτο περιμενεις κ το δευτερο)

      Διαγραφή
    2. ανώνυμε τι να πώ, κρίμα γιατί το απολαύσαμε τόσο πολύ το πρώτο και θα ήταν υπέροχα αν είχαμε και το δεύτερο σχετικά σύντομα..

      Διαγραφή
    3. καλησπερα ναι ειναι κριμα γιατι η συγγραφεας γραφει πολυ ωραια και διαβασα 3 φορες το βιβλιο μακαρι να βγει συντομα το δευτερο απο την ωκεανιδα αν κ δεν το πιστευω αν ητανε καποια αλλη εκδοτικη σιγουρα θα το ειχε μεταφρασει και το δευτερο μερος ειδικα με την απηχηση που εχει η συγκεκριμενη τριλογια ελπιζω η συγγραφεας να ολοκληρωση και το τριτο μερος

      Διαγραφή
    4. Γενικά οι εκδοτικοί δυσκολεύονται πολύ αυτή την περίοδο.. μακάρι να πάνε καλύτερα τα πράγματα και να πάρουν και αυτοί τα πάνω τους. Δεν τους κατηγορώ πάντως γιατί ξέρω πως στη χώρα μας το αναγνωστικό κοινό όλο και μικραίνει δυστυχώς..

      Διαγραφή
  3. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και το πρόσθεσα στην ατελείωτη (:Ρ) λίστα μου!Αλεξία δεν θα το πιστέψεις αλλά οι Ψευδαισθήσεις θα κυκλοφορήσουν σύντομα!!!!Ε μα, τρία χρόνια υπομονή κάναμε, φτάνει...
    Να και το link για δείτε όσοι θέλετε εξώφυλλο και περίληψη: http://www.livanis.gr/ViewPreRelease.aspx?Id=1201101

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευσταθία μου δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα για τις ψευδαισθήσεις! φοβόμουν ότι δεν θα έβγαινε.. πάλι καλά, ουφ! ανυπομονώ!
    Όσο για τις Μάγισσες θα σου αρέσει σίγουρα! Δεν έχω καμια αμφιβολία..
    Καλά για την λίστα σου δεν σχολιάζω.. πίστεψε με δεν θέλεις να δεις την δική μου! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. που να δειτε και την δικη μου λιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεκταρία join the club! φαντάζομαι τι μάκρος θα έχει και η δική σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το συγκεκριμενο βιβλιο το εχω διαβασει στα Αγγλικα, το εχω ακουσει σε audiobook και γενικα ειναι απο τα αγαπημενα μου βιβλια. Και το δευτερο βιβλιο ειναι εξισου καλο με το πρωτο. Το παραπονο μου ειναι οτι η μεταφραση και η επιμελεια ειναι κακιστη. Δεν ξερω για ποιο λογο, εχουν αφαιρεσει ολοκληρα αποσπασματα. Τραγικο, απαραδεκτο και κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια Δημήτρη; εγώ που δεν το έχω διαβάσει στα αγγλικά δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο αλλά αν πράγματι ισχύει όπως λες είναι πολύ δυσάρεστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρίμα παιδιά... Ένα χρόνο μετά και ακόμα περιμένουμε να κυκλοφορήσει το 2ο βιβλιο της σειράς "μαγισσες". Νιώθω τόση απογοήτευση που αποφάσισα να μην αγοράσω ξανά βιβλία απο την ωκεανιδα ειδικά όταν ειναι τριλογιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα σε ολους!!! Ειχα μιλησει μεσω e-mail με την γραμματεα της συγγραφεως(αφου πρωτα ειχα μιλησει με την ωκεανιδα , αρνητικη η σταση τους ) κ μου ειχε αναφερει οτι τον Αυγουστο θα γινοταν μια κινηση απο εκδοτικους οικους απο Ελλαδα ..... Θα δειξει.... Μακαρι να γινει κατι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανενα αλλο νεο; ...... Λετε να μην βγει τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα κυρία Γεωργιάδου. Είμαστε σε επαφές με τον εκδοτικό οίκο του εξωτερικού για τα επόμενα βιβλία. Μόλις έχουμε νέα θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες. Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε επιπλέον.

    Η απάντησή τους μου ήρθε άμεσα αφού πριν λίγο τους έστειλα μήνυμα, ελπίζω όντως να γίνει κάτι και να τα έχουμε όσο πιο σύντομα γίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παιδιά συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.. πράγματι κανένα νέο ακόμη... είμαστε στην αναμονή και το βλέπω να γερνάμε... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραίο βιβλιο που ηταν αυτο. Μου το ειχανε χαρισει και δεν ηξερα οτι θα υπηρχε και δευτερο.Αντε τωρα να περιμένεις... :( Μήπως ξερει κανεις ποτε θα βγει........................................................................ακομα περιμένω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Any idea when the Greek translation of the 2nd book will finally be available?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά καλησπέρα. Είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο και ηταν φανταστικό!!!!Όταν τελείωσε και κατάλαβα ότι ήταν τρλογία άρχισα να καλώ στην Ωκεανίδα ανα τρίμηνο για να μου πο'υνε πότε θα εκδόσουν το επόμενο.Από τον εκδοτικό μου έλεγαν συνεχεια τους επόμενους μήνες και όταν καλουσα μου το ανεβαλαν, αυτό γινεται 2 μιση χρόνια τώρα!!!!!!Στο τέλος εγκατέλειψα και διάβασα τα άλλα 2 στα Αγγλικά.Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο όσοι μπορείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικά είναι απίστευτο βιβλίο από την στιγμή που το αγόρασα το έχω διαβάσει άπειρες φορές μήπως έχουμε κανένα νέο για το δεύτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν θα αναλάβει άλλος εκδοτικός οίκος τη συνέχεια της σειράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα. Το βιβλίο ειναι φανταστικο οσο και η σειρα. Τι λετε πρωτα θα δουμε τη σειρα 2 και 3 στην τηλεοραση και μετα θα μεταφραστει στα ελληνικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...