Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σκάρλετ - βιβλίο 1ο



Τίτλος:  Σκαρλετ-  βιβλίο 1ο
Συγγραφέας: Μπάρμπαρα Μπαράλντι
Εκδόσεις: Susaeta             

Μετάφραση:  Γιάννα Σκαρβέλη

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται  όπως όλοι γνωρίζεται μια έξαρση στην έκδοση εφηβικών μυθιστορημάτων φαντασίας. Οι περισσότεροι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι έχουν κάνει αυτό το βήμα και έχουν κερδίσει το αναγνωστικό κοινό. Έτσι λοιπόν και η Susaeta, ένας εκδοτικός που ασχολείται κατ’εξοχήν με την έκδοση παιδικών βιβλίων, κάνει αυτό το τολμηρό βήμα. Η Σκάρλετ είναι  το πρώτο βιβλίο μιας σειράς βιβλίων φαντασίας που απευθύνεται στο εφηβικό κοινό και σε όσους φυσικά αισθάνονται έφηβοι!

Περίληψη:

*Η Σκάρλετ μετακομίζει με την οικογένειά της σε νέα πόλη και αφήνει πίσω της το καλοκαίρι, την καλύτερή της φίλη και έναν έρωτα που μόλις άνθιζε. Καινούριες γνωριμίες, καινούρια ζωή.
Σύντομα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία.
Η απάντηση έρχεται στη σχολική συναυλία, όταν στη σκηνή ανεβαίνει ένα αγόρι με μάτια σαν τον πάγο, που την αναζητούν μέσα στο πλήθος. Ο Μίκαελ είναι πολύ όμορφος και μυστηριώδης για να είναι αληθινός, αλλά η Σκάρλετ δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ύστερα, ένας ανεξήγητος φόνος και μια επίθεση από μια τρομακτική σκιά με πύρινα μάτια κάνουν τη Σκάρλετ να αναρωτιέται: ποιος είναι στ' αλήθεια ο Μίκαελ; Ο φύλακας άγγελός της ή ένας δαίμονας που τη βασανίζει;*


Η Μπάρμπαρα Μπαράλντι  είναι μια συγγραφέας που ασχολείται αποκλειστικά με το εφηβικό γκόθικ μυθιστόρημα και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην χώρα της, την Ιταλία. Έχει μάλιστα κερδίσει και αρκετά λογοτεχνικά βραβεία. Το 2011 κυκλοφόρησε το «Σκάρλετ»  το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κάπως έτσι ήρθε και στη χώρα μας.
 Η Σκάρλετ μια νεαρή μαθήτρια που μετακομίζει με την οικογένεια της σε μια πόλη της Σιέννα, στην προσπάθεια της να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο και να κάνει φίλους, θα ανακαλύψει πως δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ήξερε μέχρι τώρα και γεμάτος σκοτεινά μυστικά. Πέρα από τις δυσκολίες λοιπόν της προσαρμογής, θα αντιμετωπίσει και κινδύνους. Πλάσματα βγαλμένα από τις σκιές θα  απειλήσουν την ζωή της αλλά και τις ζωές εκείνων που αγαπά. Μέσα σε όλα αυτά όμως θα γνωρίσει και τον πρώτο της έρωτα. Ένας έρωτας που θα την συνεπάρει.
Με αρκετή δράση και αγωνία, το μυθιστόρημα αυτό μπορεί να μην διεκδικεί το βραβείο πρωτοτυπίας αλλά παρόλα αυτά διαβάζεται απνευστί και είναι ελαφρύ και πολύ ευχάριστο από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Με χαρά περιμένω το επόμενο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Το φιλί του δαίμονα».

Καλή σας ανάγνωση!



14 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως, αν δεν βγει το επόμενο βιβλίο, που δεν το βλέπω να βγαίνει, θα το αγοράσω στα Ιταλικά να ξεμπερδεύω! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ξέρεις ιταλικά κορίτσι μου go for it! εμένα τα ιταλικά μου περιορίζονται σε βασικούς τουριστικούς διαλόγους! χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι, όχι... μιλάω και μάλιστα, ιδιαίτερα καλά. Στο να διαβάζω, είμαι ακόμα καλύτερη οπότε ψήνομαι... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααα πολύ ωραία τότε! και εγώ ήθελα κάποτε να μάθω και κάθε φορά που πήγαινα Ιταλία ψηνόμουν αρκετά αλλά τελικά δεν αξιώθηκα! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σας ρε κοριτσια;)τελικα εχουμε καμια ελπιδα να βγει το 2ο βιβλιο στην Ελλαδα;Δεν εχω διαβασει το πρωτο αλλα με εχει συναρπασει πραγματικα και θελω τοσο να το πιασω στα χερια μου.:-) Ευχομαι να βγει και στην Ελλαδα συντομα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίνα μου δυστυχώς δεν θα βγει η συνέχεια.. ο εκδοτικός δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει γενικότερα με την εφηβική λογοτεχνία γιατί δεν τους πήγε όπως περίμεναν... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κριμα...ηθελα πολυ να διαβασω το δευτερο βιβλιο...μου αρεσε πολυ το πρωτο κι ηθελα να διαβασω τη συνεχεια. Μηπως ξερετε απο πού μπορω να το αγορασω εστω και στα Ιταλικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αντεχω ααααααλλοο :( πρεπει να βγει και το δευτερο :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανώνυμε θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν θα βγεί δυστυχώς... ο συγκεκριμένος εκδότης αποφάσισε να μείνει μόνο στην παιδική λογοτεχνία.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπορουμε να το βρουμε τουλαχιστον στα αγγλικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν το έχω επιχειρήσει αλλά φαντάζομαι πως θα μπορείς ίσως από κάποιο e-shop αγγλικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σας με λένε αρτεμίσ θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε ένα βιβλίο που λέγεται kissed by an angel της elizabeth chadler?μεταφράστηκε στα ελληνικά? ακόμα εάν σας αρέσουν τα δράματα βρήκα ένα τέλειο βιβλίο λέγεται αν μείνω (if i stay) της gayle forman και σύντομα θα βγει σε ταινία :D δείτε το trailer αξίζει!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σημερα ξεκινησα το "Σκαρλετ"....και πραγματικα απο τωρα λυπαμαι που δε θα κυκλοφορησει το δευτερο😭😭Μεγαλο κριμα....
    Οσον αφορα το βιβλιο της Gayle Forman "Αν μεινω" συμφωνω οτι ειναι καταλληλο για οσους αρεσουν τα δραματα....και σε πολυ καλη τιμη.Εχει βγει επισης και το δευτερο "Που πηγε;"που ειναι μια επαξια συνεχεια του πρωτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά δεν βγήκε το δεύτερο βιβλίο ετσι? ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...