Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στις Στάχτες



Τίτλος:  Στις Στάχτες
Συγγραφέας: Rosamund Lupton
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση:  Ουρανία Τουτουντζή

Το «Στις Στάχτες» είναι ακόμη ένα μυθιστόρημα από την σειρά «Αστυνομική Διόπτρα» που τόσο έχουμε αγαπήσει. Πρέπει να πω ότι οι εκδόσεις Διόπτρα με έχουν κερδίσει με τις επιλογές τους στην αστυνομική λογοτεχνία και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι!

Περίληψη:

*Μαύρος καπνός σημαδεύει έναν καλοκαιρινό, καταγάλανο ουρανό. Ένα σχολείο τυλίγεται στις φλόγες. Η Γκρέις βλέπει από μακριά τον καπνό και ξέρει ότι η έφηβη κόρη της βρίσκεται ακόμα μέσα. Χωρίς να λογαριάσει τον κίνδυνο ορμά στο φλεγόμενο κτίριο για να τη γλιτώσει...

Μετά την καταστροφή οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αλλά αδυνατούν να ρίξουν φως στην τραγωδία. Όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, η Γκρέις ξεκινάει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να αποκαλύψει τον εμπρηστή πριν εκείνος συνεχίσει το μακάβριο έργο του.

Ποιος από τους υπόπτους είχε το κίνητρο και γιατί; *

Πάντα όταν πιάνω στα χέρια μου ένα αστυνομικό μυθιστόρημα νιώθω έναν ενθουσιασμό καθώς επίσης προετοιμάζομαι σαν να πρόκειται να περάσω από κάποιο τεστ. Αυτό το λέω με την καλή έννοια βέβαια. Όπως κάθε λάτρης του είδους, έτσι και εγώ μπαίνω σε έναν αγώνα μαζεύοντας στοιχεία, προσπαθώντας να μην παραπλανηθώ με στόχο να οδηγηθώ στην ανακάλυψη του ενόχου. Παρόλα αυτά όμως η πραγματική ικανοποίηση έρχεται όταν ο ένοχος σου αποκαλύπτεται στο τέλος, όσο και αν έχεις εσύ προσπαθήσει να τον εντοπίσεις νωρίτερα. Και αυτό είναι το βασικό στοιχείο που καθιστά «έξυπνο» και αξιόλογο ένα βιβλίο του είδους για μένα. Η απίστευτη ιστορία που δημιούργησε η Lupton μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή. Μια σοκαριστική τραγωδία οδηγεί μια μητέρα και την κόρη της στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Πως όμως είναι δυνατόν ενώ είναι και οι δύο σε καταστολή, παράλληλα με την πάλη για να κρατηθούν στη ζωή να δίνουν και μια αγωνιώδη μάχη για ανακαλύψουν τον ένοχο; Και όμως γίνεται αλλά δεν θα σας αποκαλύψω πως! Σιγά-σιγά θα αρχίσουν να έρχονται στο φως σκοτεινά μυστικά, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά ένα-ένα θα μπαίνουν στη θέση τους συνθέτοντας ένα φρικιαστικό σκηνικό. Η αλήθεια είναι καλά κρυμμένη αλλά τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια παθιασμένη μητέρα που προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά της! Έξυπνο, καλογραμμένο και πρωτότυπο, το βιβλίο αυτό κρύβει πολλές εκπλήξεις! Η γρήγορη ροή του θα σας κρατήσει σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι την τελευταία σελίδα! Το απόλαυσα από την αρχή μέχρι το τέλος και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!


Καλή σας ανάγνωση!



2 σχόλια:

  1. Απλά το λάτρεψα... γράφει εξαιρετικά... τι να λέμε... Και η δυναμική της σχέσης μάνας-κόρης, χρησιμοποιείται άψογα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταπληκτικό Γιώτα συμφωνώ! και απόλυτα πρωτότυπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...