Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Vampire Diaries - Σκοτεινή Σύναξη (βιβλίο 4)




Τίτλος: Vampire Diaries - Σκοτεινή Σύναξη (βιβλίο 4)
Συγγραφέας: L. J. Smith
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Ευηνέλλα Αλεξοπούλου


Το τέταρτο βιβλίο της σειράς Vampire Diaries που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα δίνει μια νέα διάσταση στα πράγματα αφού είναι εντελώς διαφορετικό από τα τρία προηγούμενα βιβλία σε πολλά σημεία.




Περίληψη:

*Το φως θα νικήσει το σκοτάδι.
Ένας Παλιός – έτσι ονόμαζαν τους βρικόλακες που η αρχή της ύπαρξής τους χανόταν στα βάθη του χρόνου– θα κάνει ανάστατους τους κατοίκους του Φελς Τσερτς και θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Καλού –μαζί τους και ο Ντέιμον– να τον πολεμήσουν.
Η Έλενα θα γίνει η προστάτιδα της πόλης της και θα κατευθύνει, σαν φωτεινή λαμπάδα, τα «ανήσυχα πνεύματα» στον πόλεμο εναντίον του.
Βρικόλακες και λυκάνθρωποι θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα, αλλά τελικά το φως θα υπερισχύσει του σκότους.
Ο Στέφαν και η Έλενα, στο μεταίχμιο των δύο κόσμων, κάτω από την πανσέληνο του θερινού ηλιοστασίου, θα ξανασμίξουν, και η χαρά φαίνεται να μπαίνει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων στην πόλη.*

Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Στο τέλος του τρίτου βιβλίου συναντάμε μια εντελώς αναπάντεχη εξέλιξη, η Ελένα πεθαίνει! Και γι'αυτό το λόγο είναι απούσα στο τέταρτο βιβλίο ως φυσική παρουσία. Από την άλλη όμως εξακολουθεί το πνεύμα της να επικοινωνεί με τους φίλους της μέσω της Μπόνι, γεγονός που βοηθάει ώστε να μην μας λείπει πολύ η πρωταγωνίστρια που έχουμε συνηθίσει. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τους πρωταγωνιστές μας και αυτό ονομάζεται "αυθεντικοί" ή "αρχικοί" βρικόλακες! Ο Κλάους κάνει την εμφάνιση του και απειλεί τις ζωές των φίλων μας. Έχουν να αντιμετωπίσουν λοιπόν μια μεγάλη πρόκληση και γι'αυτό θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τα καταφέρουν. Υπάρχουν αρκετά σημεία του βιβλίου που έχουν ενδιαφέρον, δράση, σασπένς και άλλα που σου προκαλούν έκπληξη. Αλλά στο σύνολό του το βιβλίο δεν με κάλυψε όσο θα ήθελα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα..χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν το διάβασα ευχάριστα..αντιθέτως! Η πλοκή έχει πολύ καλή ροή και διαβάζεται γρήγορα! Το επόμενο βιβλίο της σειράς με τίτλο Η επιστροφή: Το σούρουπο αναμένεται το Μάρτιο του 2012! 


Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...